Ако сте земеделец и сте получавали финансово подпомагане чрез Общата селскостопанска политика, срещнали сте трудности и искате вашето затруднение с процедурите и правилата да бъде чуто и разбрано направо в Европейската комисия, имате възможността за това.

          Европейската комисия организира онлайн проучване под формата на анкета. Въпросникът може да бъде прочетен и попълнен включително и на български език на следния  линк: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Public_Consultation_EU_Simplification_2024rs_point_of_view_2024 .

          След отваряне на линка изберете език /LANGUAGE/ от падащото меню вдясно.

          Анкетата ще бъде активна до 8 април 2024 г. През май и юни 2024 г. ще се проведат телефонни интервюта с ограничен брой фермери, които изрично са потвърдили своето съгласие за това интервю в анкетата.

          Ако имате въпроси относно проучването, можете да ти зададете на следната електронна поща: AGRI-A1@ec.europa.eu.

          Новината за проучването и линк към анкетата е публикувана и на интернет страницата на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. (www.sp2023.bg), от където можете да се информирате и за други новини и въпроси, свързани с прилагането на Общата селскостопанска политика в България.