Център за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) и Националната служба за съвети в земеделието, съвместно с Българо-Китайската търговско-промишлена палата и Аграрен университет – Пловдив организират съвместен семинар на тема „Представяне на нови възможности за малки и средни предприятия (МСП)“, който ще се проведе в два последователни дни в градовете Пловдив и Пазарджик.

Първото събитие ще се състои: на 7 февруари (вторник) 2023 г. в гр. Пловдив

Място на провеждане: Аграрен университет, Факултет по агрономство, Аудитория 1А.

Начален час 10:00 ч.

Краен час: 12:00 ч.

По време на семинара: Участниците ще се запознаят с предстоящият пилотен проект  „Акселераторска програма за стартиращи предприятия в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа“, ще бъдат представени различни възможности за финансиране на произвежданите в България селскостопански машини и такива за износ на хранителни продукти и козметика на китайския пазар.

Второто събитие ще се състои:  на 8 февруари (сряда) 2023 г. в гр. Пазарджик

Място на провеждане: Хотел Форум, ул. Стефан Караджа 88

Начален час: 10:00 ч.

Краен час: 12:00 ч.

Цялата новина и програмата за семинара може да прочетете на сайта на ЦНСССКЦИЕ - тук 

Следващите събития ще се състоят на 10 и 11 февруари (петък и събота) 2023 г., в гр. Кърджали, на тема „Възможности за подкрепа на предприемачи и МСП“.

Организатори: ЦНСССКЦИЕ, Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Национална компания индустриални зони, Българо-китайската търговско-промишлена палата, Национална служба за съвети в земеделието и Търговско-промишлена палата-Кърджали.

Място на провеждане: гр. Кърджали, в сградата на Областна администрация, бул. “България” № 41

Начален час: 09:30 ч.

По време на семинара: ще бъде представена „Акселераторска програма за стартъпи в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ“, а също и трансграничната акселераторска програма Coworking в рамките на която ще се проведат обучения на млади предприемачи. Отделно участниците в семинара ще имат възможност да се запознаят и с произвеждани в България трактори и прикачен инвентар в помощ на земеделските производители.

Цялата новина и програмата за семинара може да прочетете на сайта на ЦНСССКЦИЕ – тук